lördag 24 januari 2015

Broccoli-"pesto"

Jag vill gärna äta mer vegetariskt, men det är lätt att vi fastnar i samma hjulspår som med den vanliga maten. Det är jättegott med ugnsrostade rotsaker, men kanske inte flera gånger varje vecka. Vi äter också ganska mycket vitkål också förstås vår standardrätt här hemma zucchini-soppa.

Härom dagen provade vi att göra en slags pesto/röra av broccoli, olivolja, vitlök och pumpakärnor. Man kan nog gärna även ha i parmesan, men då jag inte äter komjölksprodukter för tillfället och maken inte tål lagrade ostar så skippade vi den. En hel del "Super-salt" (vad det är skriver jag om en annan dag...), mixa samman...klart!
Blev otroligt gott med svarvade morötter och zucchini men funkar nog även till vanlig pasta om man hellre vill ha det. Enkelt, grönt, ekologiskt och framförallt gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar