söndag 4 januari 2015

Plastbanta

Första inlägget i bloggen får gå i miljöns tecken.

För ett par år sedan såg jag filmen "Underkastelsen" av Stefan Jarl. Om ni inte har sett filmen så rekommenderar jag er att se den! Den handlar om osynliga gifter i vår vardag och är både skrämmande och sevärd. Så har du inte sett den, lägg 1,5 timme på att se den nu.

Underkastelsen del 1 :  http://youtu.be/zTMRi0ElqTk
Underkastelsen del 2:  http://youtu.be/OdZao0D5MRE

Sedan jag såg filmen så har jag börjat tänka alltmer i miljö-banor, men det är först på senare tid som jag har "nojjat in mig på" det allt mer ;-) Jag tänker allt mer på hur gifter och ämnen som finns runt om oss påverkar våra kroppar och vårt mående. Detta tar sig bl a i uttryck av att jag har börjat "plastbanta" vår hem. Sakta men säkert börjar vi att försöka byta ut plastartiklar hemma mot glas, metall eller trä. Särskilt viktigt med saker som kommer i kontakt med varm mat, då plast riskerar frisätta giftiga ämnen i maten... 

Annars går plastbantningen trögt... Vi återvinner såklart alla plastförpackningar etc men det bästa skulle såklart vara om man slapp köpa dem från början...  Men likförbaskat kommer man hem med matkassarna fulla av plastförpackningar. Var finns livsmedel i lösvikt?! Förutom godis då som är en kategori för sig vad gäller suspekta ämnen... ;-) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar