tisdag 6 januari 2015

Tabu?

http://sockerfriheten.blogspot.se/
Ofta läser jag inlägg från den här bloggen. Inlägget som jag läste i morse innehåller en stor del av min vision gällande barn och hälsa. Gå gärna in och läs själv.

Jag har många gånger funderat över varför det är sådant tabu att försöka lära sina barn vilken sorts mat kroppen mår bra av. Många påtalar att barnen kommer att få ätstörningar då. Men så länge vi inte bantar, drar in på en massa saker för att inte bli tjock, talar om andra som tjocka etc så tror jag att detta inte kommer att ske av den anledningen i alla fall. Ätstörningar kan man få av flera olika anledningar, även av en känsla av att vilja kontrollera eller prestera.

Jag vill ge mina barn en sund inställning och en god självkänsla, prata med dem om hur kroppen fungerar i stort och varför den behöver bra bränsle och rörelse. Likväl som att jag vill ge dem en sund och positiv värdegrund vad gäller sig själva och andra.

Jag tror att även om jag, och även säkert mina barn i framtiden, ibland kommer att ha perioder av "sämre matval" så kommer grundkänslan för vad kroppen mår bra av och behöver att finnas kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar