måndag 2 februari 2015

Gul som solen

Under flera år har jag levt med värk i kroppen, av en naturterapeut diagnostiserad med kronisk inflammation. Dock har jag inte gått till botten med detta utan just nu provar jag mig fram.
Läkare säger att jag är stressad och därför spänd i kroppen eller att jag har skador som är arbetsrelaterade. De ger mig antiinflammatoriska läkemedel men de varken hjälper eller är bra för min kropp och själ.
Så nu avstår jag helt från gluten sedan etg par år. Sedan jul har jag också tagit bort mjölkprodukter. Dessa båda livsmedelsgrupper kan trigga inflammatoriska processer i kroppen så därför väljer jag att avstå. Sedan vill jag tillföra saker som hämmar inflammationer. Gurkmeja är en sådan sak! Jag har tidigare skopat i pulvret i ett glas vatten och druckit. Men nu läste jag på nätet att gurkmejan måste hettas upp för att ge bra effekt. Man skulle göra en slags pasta av den.
Så jag kokade ihop pulvret med vatten ca 5-7 min, tillsatte även en del ingefärapulver (även detta är toppen för kroppen). Jag blandade också i kokosolja för att smörja insidan... sedan ner i en burk med lock. Varje kväll tar jag ett par skedar av smeten och rör ner i varm mandel/havremjölk. På med lite svartpeppar som också ökar upptaget av de "braiga" ämnena (enligt indisk tro...)och drick sedan😊 smakar inte så illa som man kan tro😉
Kallas visst guldmjölk och finns i flera olika varianter om man googlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar