söndag 15 februari 2015

Naturlig transpiration

Sedan några år tillbaka så använder jag inte vanlig deo. Anledningarna var egentligen flera men en av de största var att tre av mina arbetskamrater under loppet av ett år fick bröstcancer. Jag funderade så klart mycket över detta då, varför unga människor i 40årsåldern drabbas av cancer. Jag läste också mycket kring naturliga hudvårdsprodukter och kom fram till att det inte kan vara bra att täppa till under armarna. En av funktionerna med att svettas under armarna är ju att släppa ut slaggprodukter tillsammans med svetten...Om man stänger till den kanalen, var ska slaggprodukter och diverse oönskade ämnen i kroppen ta vägen? Då åker de vidare...runt runt i blodbanorna. Tillsammans med aluminiumet som skickas in via deon i armhålorna...

I början provade jag diverse aluminiumfria varianter från hälsokosten, men upplevde att det var svårt att hitta någon som funkade bra. Jag tyckte att jag ständigt luktade svett, trots dusch varje morgon. Det var också svårt att vänja sig vid känslan av att svettas... För några månader sedan läste jag ett recept på en egen deo som man enkelt gör själv. Jag provade och den funkar! Jag svettas fortfarande men håller mig luktfri hela dagen. Precis som det ska vara alltså!

Det jag använder är kokosolja (den som jag har använt denna gång har lite eterisk lavendel-olja i sig vilket är en doft jag verkligen älskar ), bikarbonat och potatismjöl. Smält oljan och blanda med övriga ingredienser. Häll i en liten burk och låt stelna. Smörj sedan en klick under armarna efter dusch. Potatismjölet hjälper mot fukten, bikarbonaten mot lukten och kokosoljan binder ihop det hela och mjukgör :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar