söndag 1 mars 2015

Fram för mer vegomat!

Medelhavsbiffar med bl a broccoli, potatis, grönkål och feta, riktigt gott!!!
Under senaste  året så upplever jag att vi har ätit ganska mycket kött här hemma. Mannen i huset har kommit fram till att han inte tål fisk och skaldjur så det har blivit allt mer protein från land-levande djur. Vi andra kan så klart äta fisk ändå, så lax blir det ibland. Men jag känner också alltmer att min kropp vill ha vegetariskt lite nu och då. Tror att det är bra för kroppen att vila ifrån köttet emellanåt. Bra för miljön är det är också, då grönsaker kräver betydligt mindre energi att framställa. Idel fördelar alltså! Om så bara för någon/några måltider i veckan så gör det gott för både hälsa och  miljö :-)

Så nu exprimenteras det vilt här hemma för att hitta nya goda rätter. Då jag gärna äter åt paleo-hållet så vill jag inte använda så mycket baljväxter i form av bönor etc. Min matsmältning gillar det inte heller... ;-). Ikväll gjorde jag en vanlig lasange till familjen men testade också att göra en vegetarisk variant med blad av savoykål istället för pastaplattor, en sås av tomatkross, basilika, buljongpulver, vitlök, rödlök, zucchini-strimlor och riven morot. Till sist fetaost istället för ostsås! Allt ekologiskt såklart :-) Blev smakrikt och gott, inte alls likt vanlig lasange såklart men en väldigt god grönsaksrätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar