söndag 22 mars 2015

Yogans lov


Som jag har sagt tidigare så har yogan kommit in i mitt liv för att stanna. Jag älskar att yoga till vacker musik i högtalarna. Långsamma, dynamiska och kraftfulla övningar i kombination med en stark fokusering passar mig!

Sedan flera år tillbaka lever jag med värk i kroppen, det är egentligen ingen som riktigt förstår sig på varför. Jag känner att några muskler i synnerhet och andra i allmänhet ständigt befinner sig i ett spänt tillstånd. Det frestar på kroppen att aldrig på riktigt slappna av. Jag känner mig nu och då helt lugn och glad i sinnet, men kroppen vill inte släppa ändå...det känns som om den har hamnat i något ständigt låst läge...

Inre stress är säkert en av bovarna i dramat. Sällan agerar jag ut mina eventuella negativa känslor och frustrationer fullt ut. Jag går omkring och småpyser och är sur en stund. Annars verkar jag nog alltsom oftast glad och lugn, även om mitt inre stressar och pressar för fullt. Ett sådant leverne sätter nog spår i kroppen...

Yogan hjälper till viss del, men jag vill ha mer...trots ca 4 pass per vecka samt kort stretch de övriga dagarna så stretar kroppen emot. Dock känner jag förbättring sedan i höstas. Jag känner mig stabilare i positionerna, kan i vissa övningar komma något djupare än tidigare, men det känns som att kroppen inte riktigt vill lika mycket som knoppen. Försöker tänka positivt och vara snäll mot kroppen och inte pressa, hoppas att den snart är med på noterna :-)

En utmaning för mig, som jag nu ska ta tag i, är att stilla sinnet...I mitt huvud studsar ständigt en massa tankar omkring, ofta jobbrelaterade tankar, som jag inte vill ha där när jag är ledig eller på nätterna ;-)
Så jag ska försöka lära mig att meditera! Jag har försökt vid flera tillfällen, men blir bara stressad av stillheten och att tankarna inte kan stängas av. Men nu ska jag göra ett seriöst försök. Tror att det kanske kan hjälpa mig mot den inre stressen. Som den sökaren jag är så är detta ytterligare ett led i att hitta till en kropp som lever i harmoni med min knopp. Som rör sig obehindrat, som är stark och uthållig och kan hänga med mig i mitt härliga liv utan att streta emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar