onsdag 15 april 2015

Sol, nu är jag redo!

Jag älskar sol och värme och jag är innerligt trött på att frysa...När solen återvänder fram på vårkanten tillsammans med fågelkvitter känner jag ren och skär lycka! Att vända ansiktet mot solens ljus och varma strålar värmer hela min själ.

Så kommer då den stickande och kliande känslan på mina kinder. Små blåsor, utslag och rodnad uppträder inom kort och allt känns allt annat än gott för själen.

Jag har en hudsjukdom som heter rosacea som gör detta med min ansiktshud. Och den triggas av bl a sol, och dessvärre en massa goda grejer som jag gillar att äta. För att inte tala om socker... men där har jag ju blivit bättre på att låta bli.

Men solen... den vill och kan jag inte låta bli... Solkräm är något som oftast innehåller både kemikalier, konserveringsmedel, parfymer " You name it..." Därför har jag försökt hitta en solkräm för ansiktet som kan fungera samtidigt som den är naturlig och inte innehåller en massa skräp som jag inte vill smörja på huden. Sedan är det nödvändigt för mig att ha keps eller solhatt om jag ska vara ute mycket i solen.

Jag följer en sida som heter "Naturligt snygg". Det är en bra sida som tipsar om en massa naturliga hudvårdsprodukter och makeup. Mycket bra recensioner! Hon har också en webshop och där hittade jag dessa ekologiska solkrämer. Tänkte att jag ska prova dessa och se om de kan hjälpa mig. I så fall är det guld värt! Jag vill ju även ha solkräm till sommaren då våra döttrar har extremt ljus och solkänslig hud så det är behövligt. Men det känns ju sådär att smörja med mineraloljor, parabener och andra hormonstörande ämnen. Så nu hoppas jag på dessa!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar