tisdag 12 maj 2015

Ägg

Jag och A hade äggprovning :-)
 vänster: ekoägg,
mitten: vanligt ägg
höger: frigående ägg från vännernas hönsgård.
De skiljde sig åt i både färg och även smak.
Eko var mörkast i färgen på gulan, de "hemgjorda" smakade godast :-)
Ägg är ett fantastiskt livsmedel! Rikt på protein och innehåller faktiskt alla näringsämnen som vi behöver, utom vitamin C. Fullproppat med mineraler, fettsyror och vitaminer...

Så fortsätt att äta ägg! Här hemma äts ägg i alla dess former. Kokt, stekt, som äggröra, i smoothie, i pannkakor och ibland rör jag ner ett eko-ägg i dotterns (den äldsta äter inte gärna ägg) hemgjorda vaniljyoghurt. Om hon inte ser det så märker hon inget ;-)




Proteinet för en lång mättnad och ett jämnt blodsocker är också något vi vill åt då det gäller våra barn. En frukost bestående av i huvudsak protein som t ex ägg och bra fetter i form av nötter, avocado etc är sååå mycket bättre för humöret och orken än en limpmacka eller flingor och mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar