måndag 18 maj 2015

Maskros-gottJag funderar en del på att ta vara på det som finns runt omkring oss. Ibland så drömmer jag om att bo på landet och odla mer själv... i nästa stund vill jag bo i lägenhet för att jag är så trött på allt som behöver göras i vår lilla trädgård ;-)

Jag läste i alla fall nyligen om en tjej som hade stekt maskrosknoppar för att äta. När jag gick på stigen på landet så såg jag en massa fina små späda maskrosor och tänkte så klart att jag måste prova :-)

Sagt och gjort, jag plockade mig några knoppar och även några små blommor. Sedan fram med kokosoljan och lite salt. Ner i stekpannan några minuter och så där! Slängde även ner lite strimlad vitkål och kikärtor och så var det dags att provas.


De var helt klart ätbara, men med en lite besk touch. Inte illa alls och jag kan tänka mig att prova igen. Tydligen går även bladen att ha som sallad (men bort med den beska stjälken) Och när jag tittar ut i vår trädgård här hemma så finns en hel del kirskål...så även det ska provas någon dag. Det säljs visst i vissa delikatessbutiker, som exklusiv senapskål :-) Det får bli en paj eller något av dessa blad. Så våra kaniner får allt dela med sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar