söndag 24 maj 2015

Naturligt glutenfria scones


Till helgfrukost eller som fika. Allra helst fikar vi utan sött...Vi har provat många olika scones-recept under våra glutenfria år, men oftast har det fallit på smaken eller smuligheten. Men idag fick vi till det!

Ett recept från Nillas Kitchen, utan mystiska mjölmixer. Bakade med naturligt glutenfria mjöler.
Goda och frasiga blev de!

Recept  havrescones 4-5 st

- 90 g (ca 2,5 dl) glutenfria havregryn
- 150 g (ca 2 dl) glutenfria havremjöl
- 160 g (ca 2,5 dl) rismjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk fiberhusk
- 50 g smör eller kokosolja i fast form (vi tog smör denna gång)
- 3,5 dl mjölk/havremjölk/filmjölk (vi tog filmjölk denna gång)

I ursprungsreceptet fanns 1 msk kokossocker eller annan sötning med, men det uteslöt vi och det blev jättegott utan!

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
Tillsätt fettet och finfördela snabbt i mjölblandningen.
Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
Låt degen svälla i 10 min. 
Forma 4 runda bröd och platta till dem lite. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Skåra varje kaka med ett kryss rakt över och nagga lite grann med en gaffel.
Grädda i ugnen i 20-25 min.

Ät med smör och kanske en god ost :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar