torsdag 18 juni 2015

Mera hårtvätt från skafferiet

Tonårsdottern har haft problem med sitt tjocka hår som blir fett väldigt fort. Hårbotten har kliat och flagnat. Ju fetate håret har blivit desto oftare behöver det tvättas...

Vilken tur jag har som har barn som låter mig hållas ;-) Sagt och gjort; en kur med honung, bikarbonat och äppelcidervinäger kanske kunde ge något...Nu har vi kört denna tvättmetod i 2 veckor. Och det funkar! Håret är mjukt, blankt och följsamt som aldrig förr. Inga tovor i det tjocka håret. Hårbotten flagnar knappt längre. Och kliar inte heller! :-)

Jag blandade ca 1,5 tsk bikarbonat med ca 1 msk honung och 2 msk vatten. Gnuggade in i hårbotten och masserade in i håret. Efterskölj med vatten, sedan med vatten-äppelcidervinäger (8+1) till sist vatten igen. Denna tvätt var 4:e dag, däremellan borstning med svinhårsborste och skölja igenom ordentligt med vatten.

Något som också  snart ska provas är rågmjölstvätt ;-) Jag har läst om det men alltså inte provat. Tydligen så blandar man rågmjöl med vatten, sedan silar man bort mjölet och tvättar håret med det grumliga
vattnet. Enligt många så funkar det jättebra! Är så spänd på att prova, återkommer med resultat.

Något som jag har provat vid något enstaka tillfälle är torrschampo från skafferiet. Kakao funkar för mörkt hår och potatismjöl ska visst funka för ljushåriga. Gnugga in lite pulver i hårbotten och borsta ur noga. Kanske kan göras när håret är på gränsen till att behöva tvättas, men så att man kan klara det någon dag till med denna metod.

Jag försöker ju att glesa ur så att det blir längre mellan tvättarna.  All tvätt sliter på balansen i hårbotten och på håret. Men man vill ju inte gå omkring helt ofräsch såklart! ;-)

2 kommentarer:

 1. Det är så intressant att läsa din blogg och alla spännande tips. Någon gång kanske jag också vågar byta ut schampot mot något lite mer naturligt :)

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket!
  Vad roligt att du har hittat hit :-)
  Jag klickade just in mig på din blogg, ser intressant ut så jag ska genast läsa lite mer
  Trevlig midsommarhelg,
  hälsn Therése

  SvaraRadera