torsdag 4 juni 2015

Tacokrydda utan skräp
Tacos på fredagkvällen är mer regel än undantag. Om man besöker Ica en fredagseftermiddag så ser man att var och varannan kund har taco-grejer i sin korg. Många är det som vecka efter vecka kryddar sin köttfärs med t ex Santa Marias tacomix. Vad man kanske inte tänker på är att man på så sätt äter en krydda med druvsocker som största ingrediens...En krydda med både färgämnen, konstgjorda aromämnen, jästextrakt, citronsyra (som är allergiframkallande) och klumpförebyggande medel...
Sedan lägger man även till Nachochips med ostsmak med ungefär samma innehåll och med 0,1 % ost... Och för att inte tala om den färdiga guacamolen på burk som inte innehåller någon avocado... Vilket skämt!

Men tacos kan vara en bra måltid utan skumma ämnen i. Med ekologisk nötfärs från glada kor, egen tacokryddmix, grönsaker och ekologiska nacho-chips gjorda på majs, solrosolja och salt. Det som ju gör tacos till en sådan bra måltid är ju också att alla kan hitta något som de gillar då det finns mycket att välja på.

Guacamolen görs på avocado, hackad tomat, färsk vitlök, chilipeppar och salt. Lätt som en plätt!

Och köttfärsen kryddas med vanliga torkade kryddor: paprikapulver, salt, massor av spiskummin, vitlök och chili eller cayennepeppar.

På köpet så blev jag stolt över äldsta dottern som i veckan på hemkunskapen visste att det var spiskummin i kryddlukt-tävlingen. De andra eleverna sa tacokrydda... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar