torsdag 25 juni 2015

Våtservetter


Idag när jag åkte buss så satt jag bakom en mamma med sin ca 3-åriga son. När bussen började åka så tog hon fram en förpackning med våtservetter. Såna där som var så bra att ha med sig överallt när man hade småbarn. Hon torkade av den lilles händer och även runt munnen. Kanske hade han ätit glass.

En ganska stark parfymdoft spred sig runt dem och jag förmodar att den kom från våtservetterna. Med tanke på vad dessa våtservetter antagligen innehåller så känns det inte helt okej, om du frågar mig, att smörja in denna smörja i ansiktet...eller på händerna heller för den delen då fingrarna strax åker in i munnen. Minns själv att jag använde dessa våtservetter när vi var på utflykt i början då barnen var små. De var även utmärkta att torka bort svåra fläckar med...säger kanske en hel del om innehållet och att man INTE vill att detta ska absorberas av det lilla barnets hud.

Efter en tid så blev jag i alla fall lite förnuftigare och började att ta med mig "hemgjorda" våtservetter som faktiskt funkade lika bra.

Ta en glasburk eller en förslutningsbar plastpåse från IKEA el Biltema. Dra av några hushållspappersark eller använd små bitar av en frottéhandduk (som tas hem igen och tvättas för att återanvändas). Gör i ordning en blandning av ljummet vatten och några droppar oliv-, raps- eller kokosolja. Blanda om ordentligt så att oljan finfördelar sig. Doppa ner pappersarken/tygbitarna och krama ur. Lägg dem i burken/påsen och förslut. Packa ner i väskan inför utflykten. Och använd som våtservetter.

Oljan hjälper till att lösa upp smutsen. Oljan fungerar för övrigt även utmärkt att ta bort smink med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar