söndag 5 juli 2015

Bästa frö-knäcket

Jag har provat att göra olika sorters fröknäcke men jag måste säga att jag nog har hittat min favorit. Det innehåller också "histamin-vänliga" fröer, som är nödvändigt för vissa i den här familjen. Annars kan man nog prova med andra fröer om man vill. Fullproppat med mineraler och bra fettsyror. Krispigt och gott blev det också :-)

Fröknäcke 2 plåtar
2 dl pumpafrön
1,5 dl skalade hampafrön
1 msk chiafrön
1 dl krossade linfrön
1 dl fullkornsrismjöl
0,5  tsk salt
2 dl kokande vatten
0,5 dl olja, jag tog såklart kokosolja

Flingsalt strösslas över innan gräddning.

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten och olja och häll över den torra blandningen. Blanda till en deg och låt stå och svälla i 15 min.
Bred ut degen på två bakplåtspapper. Lägg även bakplåtspapper ovanpå degen för att kunna trycka/kavla ut degen tunt utan att kladda.
Dra bort de övre bakplåtspappren och strö över lite flingsalt. Ställ in i ugnen och grädda i 30 min. Sänk sedan värmen till 80 grader och låt bröden torka i denna temperatur i 1,5 timme med lite glänt på ugnsluckan. Ta ut och lägg på galler för att svalna. Bryt brödet i lagom bitar.

Till och med äldsta dottern gillade detta, och hon är riktigt kräsen, både vad gäller bröd av alla sorter OCH frön ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar