fredag 3 juli 2015

Glass i stora lass


I dagarna har vi nog de varmaste dagarna denna sommar. Känslan av utlandssemester-värme infinner sig. Och med värmen kommer önskan om glass. 

Men i vanlig glass som köps i kioskerna eller affärerna så finns förutom en hel massa socker (inkl glukossirap som är ett konstgjord sockerart som framställs av majs men som är en riktig turboenergi för kroppen...) även en massa stabiliseringsmedel, konstgjorda färgämnen etc. Det vill jag inte att varken mina barn eller jag ska äta vareviga dag, även om det är varmt.

Därför så bjuder jag idag på ett recept för snabb hemgjord glass. De söta kartongbägarna har jag köpt på Ica.

Recept 4 små bägare glass

1,5 dl fet yoghurt av medelhavstyp (gärna 10 % fett)
ca 2 msk grädde (man kan även använda vispad grädde men jag använder oftast ovispad)
ca 0,5 msk flytande honung eller rårörsocker eller kokossocker
ca 1 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
5-7 jordgubbar beroende på storlek (eller andra färska bär)

Mixa med en mixerstav och häll smeten i formarna. Ställ in i frysen ca 1 timme. Blir glassen för hård innan den ska ätas så låt den stå framme en liten stund. Gott och fritt från "konstigheter".




3 kommentarer:

  1. Smeten smakar lovande :) //Anneli

    SvaraRadera
  2. Låt den inte stå i frysen för länge. 😉blir lätt isig då.
    // Therése

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera