söndag 30 augusti 2015

Alla har ett val


När du tittar dig i spegeln, alltså riktigt tittar för att SE, vad /vem ser du då?
Många är de människor som trots att de är vuxna och borde känna sig själva innan och utan inte ser den personen som omgivningen ser.

Många är de människor som inom sig bråkar med sina tankar om sig själv. Som ständigt nedvärderar och klandrar sig själv. Men det är bara tankar och våra tankar går att välja. Det är inte lätt, men det går att ta sig ur dessa mönster. Istället för att intala sig själv att "jag är en person med dålig karaktär så jag kan inte stå emot" eller "jag är en morgontrött person som är grinig när jag vaknar" så försök att vända tanken. Visst kanske jag är trött när jag vaknar, men jag kan försöka göra det i lugn takt och med bra tankar. Försök att se morgonen som gryr och se det fina i att jag faktiskt vaknar och har ett jobb att gå till... Visst kanske jag har svårt att stå emot frestelser, men det kanske är för att jag har invanda beteenden som kan brytas eller faktiskt ett sockerberoende som genom kemi i kroppen gör att jag har svårt att stå emot. När man har förstått det så kanske det går att göra något åt genom att sluta tillföra "drogen" i kroppen. Det är inte lätt, men det går...

Försök att hitta den inre balansen genom att bemöta dig själv och din omgivning med glädje och kärlek. Genom att ge andra människor leenden och energi så får du också leenden och energi tillbaka. Och genom att ge dig själv kärlek så mår du också själv bättre.

Alla är olika, men det är viktigt att behandla alla med respekt och acceptans, inklusive dig själv. Du har ett val. Att försöka se ditt liv och din person med glädje och tacksamhet över att du faktiskt får leva ännu en dag med hälsan i behåll, att du har ett jobb att gå till så att du kan försörja dig, att du har nära och kära som bryr sig om dig. Det finns så mycket att känna glädje och tacksamhet över, men det är lätt att hamna i fel tankebanor och istället fokusera på allt som man inte är nöjd med.

Du har ett val...se möjligheterna och det vackra i ditt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar