söndag 9 augusti 2015

Med skakiga knän

Så är denna sommarsemester till ända, en alldeles fantastisk sådan då jag verkligen har lagat mig själv, hämtat kraft, umgåtts med mina nära och kära och sist men inte minst hittat lugnet i mig själv.

I juni kände jag mig trasig och svag, stressad och bräcklig efter en hektisk vår på jobbet. Andetagen hade liksom fastnat i bröstet på mig, musklerna krampade och jag var sååå trött.

Nu kan jag andas lugnt igen. Ledighet, tid, kärlek, familj, fina upplevelser, yogan och sist men inte minst vår fantastiska sommarö där vi har tillbringat flera veckor. Allt detta har hjälpt till att hela mig.

Det är med lite skakiga knän jag nu laddar för att börja jobba igen. Det ska bli fint att träffa bästa kollegorna, men lite oro över hur jag ska lyckas behålla lugnet.

Jag känner mig stark, jag känner mig fylld av energi och balans för första gången på länge. Jag tycker mycket mer om den här versionen av mig själv, trivs bra i glädjen och styrkan. Den här gången ska det gå att hålla kvar. Jag behöver rikta fokus inåt och inte lägga ner all min lust och ork på jobbet. Då brinner jag tills jag bränner mig svårt...

Det är ju den fria tiden som ger mig kraft och hållbar energi och en riktig känsla av betydelse. Det är under den fria tiden som jag vill ha ork att göra någonting för mig själv och min familj, inte bara krascha och känna sig som en illaluktande disktrasa efter hektiska dagar på jobbet.

Jag har ett jobb som jag i grund och botten trivs med. När jag möter barnen och vi tillbringar dagarna tillsammans så känner jag glädje och engagemang. Det är härligt att se hur de utvecklas och formas. Det är väl också därför jag brinner upp. Jag lägger ner en massa tid och engagemang även då arbetsdagen egentligen är slut. Jag har dessvärre svårt att se när det är dags att tagga ner mitt i spinnet. Svårt att stänga av jobbkanalen...

Det är där jag måste se upp, att jobba lagom...för att orka leva mitt liv också. Livet är här och nu, med min hälsa och min familj. Ett jobb är trots allt ett jobb som inte får ta över livet. Det är en balansgång och "mitt i livet"s lott.

Det är med denna känsla jag går till jobbet i morgon. Andas...slappna av...känn efter. Denna gång ska det gå, det måste gå...hitta balans i livet. Leva klokt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar